woensdag 6 augustus 2008

recht, wat nou recht !

Ik begrijp niet waarom de gescheiden vaders van Nederland zo weinig rechten hebben als het om gezag en medezeggenschap gaat ontremd hun kind.
Een voorbeeld:
Je dochter komt eens in de twee weken bij je logeren en je ex-vrouw keurt van te voren het bed goed waar je kind slaapt, net of dat je kind niet meer bij je mag komen als het bed anders is dan dat je ex-vrouw had verwacht. Wat je dan ook probeert, ze houd je kind thuis en je krijgt het niet eerder dan dat je aan haar wensen voldoet. Je staat dan letterlijk in de minderheid, hebt geen poot om op te staan. De hedendaagse gescheiden man stat er letterlijk helemaal alleen voor, het is namelijk in de wet zo geregeld dat in de meeste gevallen je kind al naar de moeder gaat alvorens er een scheiding is uitgesproken.
Nog een voorbeeld:
Je hebt een huis gekocht tijdens je huwelijk, en het gaat niet zo goed naar een tijd. Ineens wordt je door een rechter gesommeerd je woning te verlaten en elders onderdak te zoeken. Je Ex vrouw mag met de kids blijven wonen in je huisje en jij staat letterlijk op straat. Zo'n gescheiden vader kan dan terecht bij de daklozen opvang in het ongunstige geval. Want zeg nou zelf wie zal je op dat moment onderdak gaan bieden, niet een toch? Zo is het leven nou eenmaal niet dan !
Het laatste voorbeeld:
Je krijgt je kind een week tijdens vakantie, iets wat natuurlijk prachtig is. Of je hem of haar dagelijks medicatie wilt geven op natuurlijke basis. ( iets wat mij overkomt) In het preparaat zit wel erg veel Alcohol. Iets waar je je kind voor wilt behoeden. Je zegt er wat van maar er wordt gewoon niet naar je geluisterd . Zij en haar nieuwe vriend vormen het nieuwe gezinnetje en jij bent enkel het speel maatje van je kinderen. Je kinderen noemen hem pappa, iets wat je erg raakt maar waar bar weinig aan te doen is. Je zou het hele zootje wel eens even goed door elkaar willen rammen, maar houd je hoofd er bij als volwassen intellect. Wetende dat het je alleen maar meer ellende veroorzaakt en in het ergste geval met justitie te maken gaat krijgen als je het wel doet. Je twijfelt want je komt voor je kind op, je staat letterlijk machteloos. Je zou naar een advocaat kunnen stappen maar dat is een erg lang durende kwestie die niet bepaalt snel een oplossing bied. Zo'n Advocaat is een geld verslinden machine die pas wat doet als je ze zelf betaald. Heb je een advocaat van onvermogen omdat je de financiƫle middelen er niet voor hebt dan mag je hopen dat je een solidair mens treft die niet op geld uit is, anders doen ze maar wat en bereik je nog niks. Nee het valt niet mee om als gescheiden vader het zelfde recht te hebben als de moeder van je kind. Dat lukt nou eenmaal niet.

Emancipatie, baas in eigen buik, we kunnen het zonder de man wel af, Allemaal van die termen die je steeds vaker hoort. Opzij Opzij, dolle minna's.
Tjonge kunnen ze het zonder de man wel alleen af?
Wel mannen laat u allen steriliseren en de mensheid sterft geheid uit !

Kraker.

2 opmerkingen:

Billy zei

die rechtstpraak is hier in Belgiƫ blijkbaar niet veel beter hoor, Kraker.
Als man ben je meestal de dupe van een echtscheiding.
Jammer, maar wel harde realiteit

:-((

kraker zei

@billy:
Ach ja , het zal wel in de hele benelux zo zijn billy.
Laten we maar een pint pakken op het leven.
Proost jongen !


kraker.