maandag 22 oktober 2007

JOTA Jamboree on the Air


JOTA” Jamboree on the Air”

Het hele weekend stond in het teken van de jaarlijkse jota en ik mag zeggen het was een fantastisch weekend.

Wat is dat nou jamboree of the air of jota.

Jamboree of the air of ook wel afgekort tot JOTA is een evenement voor de scouting om via radio wereldwijd contacten te leggen met andere scouting groepen. Radio zendamateurs stellen hun zendstation beschikbaar aan de lokale scouting afdeling zodat scouts samen met de Radio zendamateur verbindingen kunnen maken over de gehele wereld en zo kunnen vertellen over hun scouting groep, om vervolgens van de andere scouting groep ( het tegen station) te horen wat hen allemaal doen als scoutinggroep. Vol enthousiasme spraken de scouts over het leggen van knopen , het bouwen van torens en hoe hoog deze was , Het spel wat ze gingen spelen en nog veel meer. zaterdag overdag werden er allerlij activiteiten gedaan en was er volop te doen.
Van al dat gedoe kreeg je als scout natuurlijk best wel veel trek en daarom stond er later in de middag een hele grote pan met macaroni voor hen klaar wat met veel enthousiasme werd leeg gegeten. Voor de leiding was er stamppot boerenkool ( hoe kon het ook anders ). na het eten in de avond was er een lasergame spel die je met je zaklamp kon spelen. De bevers, welpen, scouts en explorers hadden die middag een elektronica printjes in elkaar geknutseld wat een licht detectie sluis was. Zodra er licht van een zaklamp op viel ging er een lampje branden en begon het te piepen. Jullie begrijpen het al dan was je af. Het was een leuk gezicht hoe ze elkaar achterna zaten met hen zaklamp. Vele werden geraakt en toen iedereen af was werd het tijd om te gaan slapen.

De volgende dag ( zondag ) was het tijd om het zendstation weer af te breken, en ook de scouts gingen weer naar huis. Maandag moesten de kinderen weer naar school en de leiding weer werken.

Zo tot zover het scouting weekend jota verslag.

Op naar volgend jaar .










Kijk eens op de site van scouting de esdoorn







Geen opmerkingen: