maandag 8 oktober 2007

skûtsjesilen

Skûtsjesilen luid de opening tekst van dit weblog.

Een beetje vreemde opening , het jaarlijkse evenement is alweer een aantal maanden voorbij.

Toch vandaag zondag 7 oktober 2007 heb ik samen met collega's een leuk zeiltochtje kunnen maken, op het Friese water in het Friese skûtsje De Roos van Dekema uit Koudum.

Onze werkleider had een leuke zeiltocht georganiseerd en een ieder had er erg veel zin in.

Vanmiddag om twee uur werden we met z'n allen verwacht, en oke we waren iets te laat maar dat mocht de pret niet drukken. Immers het was prachtig weer, echt een dag om lekker op het water te zijn. Met z'n allen klommen we aan boord om ons af te zetten van de vaste wal. Helaas was er vandaag weinig wind maar skûtsjes hebben een enorm zeil, waardoor enkel een gering zuchtje wind voldoende is om het vaartuig in beweging te brengen. Eenmaal op het water met enkel de wind die het schip voort blaast, is er de stilte en de natuur. Zo ontzettend mooi en vredig, Echt een ontspanning uitje . na afloop was er het apres-skûtsje en hebben we met z'n allen een glaasje en koffie of fris gedronken tot het weer tijd was om huiswaarts te keren. Moe en voldaan denk ik terug aan een prachtige dag.

Iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt hartelijk dank voor deze gezellige en leuke dag .

De Namen van de bemanning zijn te lezen op de website van http://www.lieuwedejong.nl/

Hier is ook alle informatie te vinden omtrent het skûtsje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat hebben jullie ontzettend veel geluk gehad met het weer!
Altijd gezelig zo'n dagje uit, vooral als je goed kunt opschieten met je collega's.

kraker zei

@ pamitsha:
ja echt wel.
Het was heerlijk stralend weer. Helaas niet veel wind waardoor het spectakel wat liet afweten. Maar alles bij elkaar was het een leuk uitje.
l