dinsdag 28 oktober 2008

Jeugdzorg en Babyboom

Heeft er iemand Dinsdag avond Hart van Nederland gezien?

Omdat het kraakpand ook wel eens moet worden uitgemest, was het vandaag de taak om boven huishoudelijke taakjes te verrichten.
Na de wekelijkse taak om het beddengoed te vervangen, en het Laminaat te reinigen, deed ik beneden in de woonkamer de TV aan om met een kop koffie te gaan genieten van mijn avond.
Ik kijk graag naar de serie House.
In de Pauzes van deze serie. leek het me handig om even de was op te gaan vouwen.
Boven om mijn kamer heb ik een TV staan die met een draadloze video link is verbonden aan de Digitenne ontvanger. Oke House dus, dat kan je natuurlijk ook wel even bekijken als ik de opgevouwen was in de kast leg toch? lijk me wel !
En tijdje later klonk Het nieuws paparazzi programma hart van Nederland door de TV speaker, en o zo braaf als ik ben bleef ik kijken.
Met leuke humor werd het item verteld over de gevolgen van de stroomstoring vorig jaar in de bommelerwaard. Tja waar een heli crash niet goed voor is.
Minder leuk vond ik het item over 2 minder begaafde mensen, die ondanks hun begeleiding die ze krijgen niet kunnen genieten van hun kind.
Jeugdzorg had maar besloten dat het kind ergens anders moest wonen dan bij zijn of haar ouders. Ondanks hun geestelijke beperking zouden deze mensen toch met de juiste begeleiding hun kroost kunnen opvoeden? , lijk me. k las onlangs dat Stichting MEE cursus geeft voor aankomende ouders, zodat ze goed begeleid en voorbereid zijn als het grote wonder zich aankondigt? . Een pas geboren baby heeft nu eenmaal veel zorg nodig, maar deze mensen gelijk beoordelen op hun beperking, terwijl ze met de juiste begeleiding en hulp best in staat kunnen zijn om met alle liefde die ze hebben hun kinderen groot te brengen, vind ik niet erg sociaal.

Hoe denken jullie hier over?

In mijn WSW tijd kende ik een minder begaafde collega die samen met z'n tevens beperkte vrouw perfect hun 2 kinderen groot brachten.
Met de juiste begeleiding lukt dat .

Niet gelijk iemand in hokjes plaatsen.

Kraker.

5 opmerkingen:

Wiesje zei

ik had ook willen kijken naar hart van nederland maar mijn ogenleden waren wel erg zwaar op den duur.

Ik weet niet of je een jaar geleden ongeveer het progamma hebt gezien over jonge lui die een week ofzo een baby moesten verzorgen .. in voorbereiding op..
Viel ze vies tegen.
Ik denk .. of je nu zwakbegaafd bent of niet begeleiding kan nooit kwaad!

enne ... linken is prima!

pamitsha zei

Ik heb het niet gezien, moest werken. Maar je moet het per persoon bekijken vind ik, de een heeft begeleiding nodig en de ander kan prima zonder.

pamitsha zei

Ik heb het niet gezien, moest werken. Maar je moet het per persoon bekijken vind ik, de een heeft begeleiding nodig en de ander kan prima zonder.

kraker zei

@pamitsha:
:-) bleef de enter toets hangen (hi).
Ehm ja zo is het ook, dat verschilt per individu lijkt me.

Moeilijk onderwerp om over te discuseren.

Er zullen vast wel forums zijn waar ze dit bespreken.
Ik zal eens zien of ik hier ook over mee discuseren kan.

Groetjes.

Kraker.

kraker zei

@wiesje:
Tja en dan gaat het licht uit hahaha :-)~
Het was een moeilijk onderwerp, een wat emotioneel item.
Ik vind het erg voor deze ouders dat ze geen omgang met hun kind moigen hebben, ondanks dat ze minder begaafd zijn.Kraker.