zaterdag 17 november 2007

Intocht sint nikolaas









Mag ik op je nek zitten Heitie

H. kijkt vol belangstelling naar de pieten








Aankomst in de prinsentuin



Hey blog vrienden.


Tjonge wat een dag.

Om twaalf uur vanmiddag arriveerde de sint met z'n pieten.

We hebben toch maar besloten om in Leeuwarden te blijven, iets wat achteraf helemaal niet zo erg was want de intocht was geweldig. oke terug naar het verhaal.

Om 12.00 kwam de sint met een raderboot aan. Het was een drukte vanjewelste, waardoor het wel eens erg moeilijk was voor de meiden om iets te zien van de plechtigheid. Gelukkig heeft Heit een paar sterke armen zodat er goed boven macht getild kon worden, waardoor de dames een goed zicht hadden op de goedheiligman en zijn knechten. ook beschikte Pa over stevige nek en een paar brede schouders, zodat het prima zitten werd op pa zijn schouders en ze boven alles uit staken. Dit werd favoriet nummer een en zo gebeurde het dat ik om en om een van de dames op mijn nek of schouders had zitten. Na een tijdje begon dat toch wel pijnlijk te worden, de dames worden groter en zwaarder. Gelukkig begon de stoet te lopen door de binnenstad, waarna de sint werd welkom geheten door de nieuwe burgemeester. De burgemeester overhandigde de sint de sleutel van de stad.

Volgend de legende is het een sleutel die op alle sloten past. En zo is gelijk de vraag van de dames beantwoord van hoe kan de sint in huis komen als er geen schoorsteen meer is vanwege de cv installatie. Nu weten ze het, met de sleutel van de stad of dorp waar de sint zich maar bevind. deze sleutel past op elk slot en elke deur. zo kan de sint alle deuren in het hele land openen en gemakkelijk de schoen vullen met lekkers. Zo nu nog even opruimen en nog een pint pakken, de sleutel uit de binnenkant van de deur halen waardoor de sint rustig zijn gang kan gaan en de schoen van de dames zal gaan vullen. Oeps de mijne staat er ook ( heeft H gedaan lief he? ) dus samen met de kids maar liefs vier liedjes gezongen, nu maar hopen dat morgen mijn schoen ook is gevuld.

Zo even wat lekkers pakken ( schoen hihihi ), en dan straks maar weer eens op bed aan.


Gegroet.


Kraker











De sint krijgt de sleutel van de stad

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk altijd die gespannen snoetjes als Sint eindelijk voet aan wal zet :-)

kraker zei

@pamitsha:
Ja het is geweldig om het nu als veder mee te mogen maken. Toen ik zelf zo oud was vondt ik het ook allemaal erg spannend. Op pakjes avond konden mijn ouders een ware speurtocht maken naar het pakje. Met telkens een brief en gedicht met een aanwijzing. En bij elke brief lag er wel iets als een petje van zwartepiet of een handschoen. Dit vonden we enorm spannend.