vrijdag 25 juli 2008

Wat eten we vandaag?

Kip tikka masala


Een bijdrage van: kramer1274
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Smaak: Anders
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Hoofdgerecht

terug naar zoekresultaten


Omschrijving

    DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

Ingrediƫnten

  • 6 tenen knoflook,gepeld
  • stuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild
  • 2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 3 eetlepels garam masala
  • 200 ml yoghurt
  • 4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpurre
  • handje gemalen cashewnoten of amandelen
  • zeezout
  • 1 dl slagroom
  • handvol verse koriander,gehakt
  • het sap van 1 tot 2 limoenen

Bereidingswijze

  • rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kasrasp in een kom.hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.verhit eenflinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.wanneer ze beginnen te ploppen,mogen ze samen met de paprikapoeder,komijn,gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.doe de helft van dit mengsel in een kom,roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij.hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.
  • laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur baken,zonder bruin te laten worden-als het goed is,begint het al heerlijk te ruiken!doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan.roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen.laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden.zet hem even opzij.
  • bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.
  • warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door.proef de saus en breng hem zonodig op smaak.zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.

Serveertips

Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprekelmet het citroensap.geef er bamatirijst,papadums en voldoende koud bier bij.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En.... smaakte het net zo lekker als bij het indiase restaurant??

groetjes Pamitsha

kraker zei

@pamitsha:
Nou dat weet ik niet hahaha.
Een avondje Indiaans restaurant staat nog op mijn verlanglijstje.
Ik kan je dit wel aanraden want het smaakt verukkelijk.

Kraker.