zaterdag 23 juni 2007

Een liter met een kaboutertje er opVan mijn jongste dochter M heb ik een liter fles Mc Chouffe gekregen.

Het is een bruin bier uit de ardennen Biére Brune D'Ardenne. Ik moet zeggen het smaakt prima, in het begin is het wat droppig met een karamel achtige afdronk. Mijn exvrouw vroeg me een tijdje geleden of ik nog wel Belgisch bier dronk. Ehm jahoor dat lust ik nog steeds was mijn antwoord.

Vandaar dat ik nu genietend van dit bier daar een verslag over sta te maken, straks weet ik meer van dit bier maar zal nu eerst van dat vocht moeten proeven. Vervolg: De smaak is wat hoppig, voor een ieder die niet weet wat ik bedoel het smaakt een tikkeltje naar kamille thee maar wel lekker. Dan de kleur, het glas tegen het licht houden laat me een erg donkere ambere kleur zien wat lijkt op guinness als ik het zo goed schrijf. Ik vind het een erg origineel cadeau en zal er zuinig op zijn. De fles hoeft natuurlijk niet in een avond leeg. Zo af en toe een glaasje, alhoewel eenmaal open is het niet zo lang houdbaar. Drie of vier dagen moet wel kunnen dus woensdag het laatste glaasje.

Dochter H had voor mij een leuke tekening gemaakt van een tijger met daarboven de tekst pappa je bent een tijger. Nou geweldig is dat, ik zal het een mooi plekje geven en er nog lang van genieten.

Morgen is het weekend met de kinderen weer om en zal ik ze weer terug moeten brengen zoals afspraak. Moet ook wel, maandag is ook voor mij weer een werkdag.

Nou Ajuus he !

Geen opmerkingen: