dinsdag 8 mei 2007

Het experiment

Wat een humor.


Een ieder kent ze wel, die latex handschoenen die ze in allerlei verschillende branches gebruiken.

Ze zijn er in verschillende kleuren, en vele grappenmakers hebben er wel eens een koe uier mee gemaakt door ze op te blazen. Net als het condoom,waar grappen mee worden uitgehaald door er vervolgens water in te doen en er dan mee te gaan gooien, of ook net als de latex handschoen tot een ballon opblazen. Laten we eens de proef onder de loep nemen. Wij gaan ons bezighouden met het opblazen van die dingen. Wat we willen weten is niet of we deze dingen kunnen opblazen, maar hoeveel lucht er nou werkelijk in kan. Want met een stel collega's wilden we wel eens weten hoeveel lucht er nou in kan. We nemen een lucht/stikstof mengsel, een reduceer ventiel en een condoom. Stellen het ventiel af op 3 bar , gevolg een enorme ballon. Maar knallen ho maar. We gaan een stap verder en doen dit bij de latex handschoen. Stellen het reduceer ventiel af op 6 bar. Handschoen er aan en blazen maar, gevolg een enorme explosie. SHIT Misschien iets teveel lucht? , oke we proberen het nog een keer, stellen nu het ventiel af op 3 bar en blazen de handschoen op, er gebeurt niets. In de handschoen zit nu 3 atmosfeer lucht, helaas ging het bij 4 bar aan diggelen.

Nu weer het condoom. We stellen het ventiel in op 7 bar en blazen de nu wel heel erg grote ballon verder op, Niets. 8 Bar dan maar ? KNAL. Wat we met deze volkomen flauwekul wilden bereiken?

NIETS, alleen een hoop lol en humor. We hebben erg gelachen en zijn tot de conclusie gekomen dat in een Condoom 8 bar kan worden geblazen, en in een latex handschoen 4 bar.

Tja als je even niets te doen hebt, kan verveling omslaan in gein.

Wel oppassen geblazen.

Over blazen gesproken :-)




1 opmerking:

Anoniem zei

Jaaa daar kun je geinige dingen mee doen met die handschoentjes :-)
Wist je dat als je een beetje klein hoofd hebt, je ze ook kunt gebruiken als muts? En dan een beetje lucht erin blazen.... ziet er erg komisch uit :-)) Vorig jaar hebben een paar uitzendkrachten dt bij ons uitgeprobeerd. Mijn hoofd is daar (gelukkig) te dik voor. ;-)