zaterdag 31 maart 2007

tussentijdse weekendblog zaterdag 31 maart 2007

Vanmiddag met de meiden om half een naar de speeltuin. Koekjes, drinken en en wat snoep gingen mee. De reis er heen was al om te lachen 2 meiden achter op de fiets, wat wel spannend was want ze moesten elkaar heel goed vast houden, en mij natuurlijk ook. Maar het ging goed, en na 10 minuten op de fiets kwamen we bij de speeltijd. De hele middag hebben ze gesjeest, gerend, geklouterd, gegleden, gewipt, geschommeld en ge draait. Het mooiste vonden ze de kabelbaan.

Dat was wel zo vet cool gaaf tol heftig magnifiek, dat was echt het einde. Ik kreeg dan ook de nodige protesten om de oren geslingerd toen het om vier uur wel eens tijd was om naar huis terug te keren. De kids wilde patattekes eten dus tja op naar de winkel. Nadat de patat op was en de hamburgers ook naar binnen waren gewerkt, wilde ze pippi langkous kijken. Nadat de film was afgelopen hebben ze lekker achter de PC leer het lekker zelf gespeeld. Een leuk leer en doe programma voor kinderen tussen de 3 en de 7 jaar. Hier kunnen ze erg goed van leren. Dit is voor mijn oudste dochter H een leuke bezigheid wat erg goed voor haar is en waar ze een hoop van kan leren. Hoe goed dat ze er in is en de dingen zo snel oppakt, echt geweldig. Ik vindt dat ze het prima doet en ze snapt het meteen. Ik probeer haar te stimuleren door haar taakjes te laten doen wat ze zelf moet uitzoeken op de PC. Dit gaat prima, H vindt dit zelf ook erg leuk. Alleen vindt ik het erg moeilijk om samen met haar een pen vast te houden en dan het alfabet te schrijven. H is namelijk linkshandig met het hanteren van schrijf en teken gerij, en ik rechts. In een eerder blog kon iedereen lezen dat het op school niet zo erg goed met haar gaat. Thuis merk ik niets van deze problemen, die bij haar spelen. Ik maak me wat zorgen dat ze misschien onbewust een achterstand ontwikkeld in het onderwijs, waardoor ik haar nu dingen op een speelse manier probeer te leren zodat ze gewoon op de basisschool kan blijven. Ik hoop het.

De meiden liggen lekker te slapen nu, ik ga er zo ook in want morgen staan ze weer vroeg naast mijn nest. Ach ja misschien lijkt het wat overdreven om mijn oudste dochter te begeleiden in haar ontwikkeling, maar als vader probeer wil je tog het beste doen voor je kind?.


Een bezorgde vader.


2 opmerkingen:

my best friend zei

Tsja het natuurlijk niet leuk als 1 van je beide dochters iets mankeert volgens de mogelijke test maar ik denk eerder dat ze je mist en dat ze een echte vader nodigt heeft.Het is heel goed voor te stellen dat je je zorgen maakt om je oudste dochter.zelf heb ik geen kids maar als vader hoor je goed op je kind te letten hoe het met haar gaat en hoe ze haar ontwikkelt,dus alle reden om je zorgen te maken.Maar H je dochter komt er wel alleen ze heeft een lieve vader nodig en dat ben je wel.Ik duim voor haar en voor jou.
Liefs J.

Michel zei

Of je de kids nou samen of part time met je ex opvoedt; je blijft bezorgd en da's terecht.. Die dagen met hun zijn "quality time" die je moet koesteren..