donderdag 28 september 2006

Appel karamel taart







Ik zou nog even terug komen op recepten van de appeltaart en de spaghetti.
Nou de spaghetti doe ik morgen maar de appeltaart kan ik nu wel vertellen .
Benodigheden:
Een pak mix voor appeltaart van koopmans ( lekker simpel).
150g roomboter
1 losgeklopt ei
1 kg ( 6 stuks) jonagold appels
50g suiker
75g rozijnen
2 a 3 eetlepels kaneel
1 zak werther’s original
------------------
Over de bereidingswijze kan ik kort zijn het staat op het koopmanspak.
Ok Komt ie:
* Wel de rozijnen en dep ze droog.
* Plaats het rooster iets onder in de midden van de oven en varwarm de oven voor.
* Vet de springvorm in met boter of gebruik een spuitbus baukje bakblikinvetter ( staat ook op het koopmanspak)
* Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg de mix toe 2/3 van het losgeklopte ei toe
* Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
* Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
* Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
* Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.
* vul de bodem met het appelmengsel en de werthers original en druk dit aan.
* Vorm op een met bloem bestoven aanrecht van de resterende deeg dunne rolletjes en druk deze iets plat tot reepjes .
* leg de reepjes kruislings over het appel karamel mengsel.
* Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met ei.
* Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
* Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat u het uit de springvorm verwijdert.
Voedingswaarde per 100 gram bereid met roomboter:
1110kJ (265 Kcal)
Is dit wel goed als je met je grootste uitdaging bezig bent?
Lijkt me erg lekker maar weet wat je eet.
Met dank aan A.B
Met dank aan de firma KOOPMANS MEEL BV - LEEUWARDEN
voor het beschikbaar stellen van de bakmix.
Voor meer variatierecepten kijkt u op http://www.koopmans.com/

Geen opmerkingen: