woensdag 27 september 2006

Appeltaart kofie en Spaghetti Chorizo Mozzarella Grana Padano




Vandaag was het een ontspannen en melige dag bij ons in de fabriek.
Het tempo liep wel lekker en de stemming zat er goed in. Er werd lekker gewerkt.
Natuurlijk uitgezonderd onze wel erg vergeetachtige productie manager ,die om het kwartier naar ons kwam kijken. Zeker weer iets vergeten te vragen? Hij kan er ook niks aan doen ,de arme man.
Maar goed de middag pauze was in aantocht, en dan worden er nog wel eens afspraken gemaakt om bij elkaar op de koffie te komen of om avonds te gaan kaarten of darten in de kantine door de personeels vereniging en collega‘s.
Maar nu was het mijn collega A.B die me vroeg om een kop koffie te gaan drinken en wat recepten te gaan proberen vanwege onze hobby. We zijn erg gek op lekker eten koken en vinden het erg leuk om samen deze gerechten te bereiden. Zo ook vandaag , eerst koffie drinken met een samen zelfgebakken appel karamel taart en dan zouden we s’avonds Spaghetti Chorizo Mozzarella Grana Padano ( spaghetti met paprika salami , mozzarella kaas en geraspte padano kaas) eten. Als wijn een Vino Da Tavola Bianco (witte tafelwijn) . U begrijpt nu wel dat de Italiaanse keuken de voorkeur heeft bij mij en m’n collega A.B, zie een aantal web logs terug. De appeltaart was ook uit de kunst en het geheim van de karamel is simpel. Koop een zakje Werther’s Original en doe dat bij de appels met zuiker en kaneel dan wat reepjes deeg er over en verder net als anders de taart afbakken.
Ook de spaghetti smaakte heerlijk .
Ik zal het recept bij voegen zodat een ieder het eens kan proberen, het is een echte aanrader en de smaak is fantastisch. Wij hadden het gevoel in het echte Italie te zijn. Ook de verschillende kaasjes die door de saus horen kwamen tot hun recht, de wijn was de gewone witte tafelwijn gekocht bij de LIDL.

2 opmerkingen:

Michel zei

Klinkt lekker, waar is het recept? Ik krijg vrijdag een eter, dus ..

kraker zei

@ Michel:
Bij deze!
Het recept zet ik er voor je op.